De Mercedes-Benz W 201

 
Sterkmerk-Mercedes-Benz-W201-Babybenz

 
Toen in 1982 Mercedes-Benz met het idee kwam een Mercedes op de markt te brengen die een jonger publiek zou aanspreken, werd de 190 serie (Fabriekscode W201) geïntroduceerd. Er werd lange tijd getwijfeld of dit model de reputatie van Mercedes wel goed zou doen. De 190 was in die tijd een kleine auto voor Mercedes-begrippen en werd ook wel de ‘Baby-Benz’ genoemd.
 
De Mercedes Benz 190 serie was een kwalitatief hoogwaardige auto, die bij goede behandeling en regelmatig onderhoud, extreem hoge kilometrages wist te realiseren. Zowel op het gebied van de techniek als ook wat betreft het plaatwerk was de W201 serie nagenoeg onverwoestbaar. Dat blijkt zeker uit de hoeveelheid exemplaren die alleen al in Nederland nu nog dagelijks aan het verkeer deelnemen. Schrijver Jeroen van Bergeijk geeft met zijn boek ‘Mijn Mercedes is niet te koop’ een aardig inzicht in de sterke kanten van de Mercedes Benz 190D.
 
Ondanks alle aanvankelijke scepsis, bleek de 190-serie een schot in de roos geweest te zijn: deze auto bleef 9 jaar lang in productie. In 1993 werd het model vervangen door de Mercedes-Benz C-klasse.
 
Meer weten over de Mercedes-Benz W201? Neem contact met ons op       >
 

Volg ons op Facebook Twitter Marktplaats